به گزارش خبرگزاری مهر، جلسه شورای سیاستگذاری جشنواره جهانی فیلم فجر با حضور حجت الله ایوبی رییس سازمان سینمایی در محل خانه سینما برگزار شد.
در این جلسه که در خانه سینما برگزار شد، رضا میرکریمی دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر گزارش مختصری از روند آمادگی برای سی و پنجمین دوره این جشنواره ارایه داد.
میرکریمی تاکید کرد که از فردای روز برگزاری سی و چهارمین دوره جشنواره فیلم فجر در اردیبهشت ماه، برنامه ریزی و سازماندهی برای برگزاری جشنواره سی و پنجم آغاز شد و تاکنون بخش زیادی از فعالیت های مقدماتی، به انجام رسیده است.
میرکریمی تحقق اهداف ملی جشنواره را در اولویت کار جشنواره دانست و گفت: اعتقاد ما این است که جشنواره ای که ابتدا اهداف ملی خود را دنبال کند، می تواند در سطح بین المللی نیز موفق باشد.
وی با اشاره به شرایط بینالمللی و مشکلات پیش آمده برای مردم مظلوم منطقه که خاموشی و کم رونقی برخی جشنواره های باسابقه را در پی داشته است، گسترش نفوذ فرهنگی جشنواره جهانی فیلم فجر را به عنوان یکی از مهمترین رویداد های سینمایی آسیا از اولویت های دیپلماسی فرهنگی نظام دانست.
میرکریمی اضافه کرد: دایره مشاوران جشنواره را با استفاده از جوانان کارشناس ایرانی در نقاط مختلف دنیا گسترش داده ایم و فیلم های مناسبی را که بیشترین وجوه اشتراک با ارزش های بومی را دارند در برخی موارد حتی قبل از شناسایی توسط جشنواره های مرجع غربی انتخاب کرده ایم و گروه مدیران، مشاوران و دست اندرکاران جشنواره به دنبال استفاده از حداکثر قابلیت ها و ظرفیت ها برای برگزاری یک جشنواره استاندارد و باکیفیت هستند.
وی استفاده از ظرفیت کامل بخش دارالفنون را از برنامه های جدید جشنواره برشمرد که با هدف شناسایی، جذب و آموزش استعدادهای جوان منطقه و آشنا کردن آنها با ساختارهای نظری و مبانی فرهنگی و اخلاقی سینمای ایران شکل گرفته است.
در جشنواره پیش رو جوانان فیلمسازی از سی و پنج کشور جهان در اردوی استعدادیابی دارالفنون حضور خواهند داشت و در این میان فیلمسازان جوان کشورهای اسلامی همسایه به خصوص تاجیکستان، افغانستان، پاکستان، ترکیه، آذربایجان، عراق، سوریه و لبنان از سهمیه بیشتری برخوردار خواهند بوداین فیلمساز در ادامه افزود: در جشنواره پیش رو جوانان فیلمسازی از سی و پنج کشور جهان در اردوی استعدادیابی دارالفنون حضور خواهند داشت و در این میان فیلمسازان جوان کشورهای اسلامی همسایه به خصوص تاجیکستان، افغانستان، پاکستان، ترکیه، آذربایجان، عراق، سوریه و لبنان از سهمیه بیشتری برخوردار خواهند بود.
دبیر جشنواره جهانی فجر با موفق ارزیابی کردن جشنواره سال گذشته تاکید کرد: برنامه ریزی درازمدت و استمرار و پایبندی به روش ها برای آنکه یک جشنواره ماندگار باشد، ضروری است و چنین رویداد مهمی باید ضمن برخورداری از دبیرخانه دایمی، کار تشکیلاتی منظم، بانک اطلاعاتی غنی، چارت سازمانی و برنامه ریزی دقیق داشته باشد. بنابراین تلاش می کنیم سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر بسیار باکیفیت تر از دوره پیش برگزار شود.
میرکریمی درباره بازتاب های مثبت جشنواره از سوی سینماگران خارجی، هماهنگی های تبلیغات شهری، نرم افزار جامع جشنواره، تجمیع ظرفیت های نرم افزاری، استفاده حداکثری از پتانسیل های موجود، کاهش هزینه های زاید و توجه به بخش علمی، توضیحاتی ارایه کرد و اقبال فیلمسازان همسو با سینمای اخلاقگرای ایران را برای شرکت در این جشن سالانه رو به افزایش توصیف کرد.
پس از آن مهدی یزدانی معاون اجرایی جشنواره با ذکر این نکته که این چهل و هشتمین جلسه مدیران برای برگزاری سی و پنجمین دوره این جشنواره است، گزارشی از اقدامات انجام گرفته در زمینه گرفتن اسپانسر، همکاری با جشنواره های خارجی و حمایت از رویدادهای فرهنگی در کشورهای همسایه، راه اندازی سامانه جامع جشنواره و توافقات همکاری با مراکز مختلف ارایه داد.
در بخش دیگری از این جلسه، امیر اسفندیاری معاون امور بین الملل درباره وضعیت دعوت از مهمانان خارجی و بازبینی فیلم های خارجی متقاضی حضور در جشنواره و آمار ثبت نام فیلم ها گزارش داد و حجم فیلم های متقاضی شرکت در جشنواره را نسبت به همه ادوار قبلی جشنواره متمایز برشمرد.
پس از آن یکایک مدیران جشنواره متشکل از رضا کیانیان، کامیار محسنین، محسن شاه ابراهیمی، شادمهر راستین، علیرضا شجاع نوری، ایرج تقی پور، مازیار میری، کیوان کثیریان، سیف الله صمدیان، محمد صلواتی، جعفر صانعی مقدم، بهمن آقایی هر یک درباره اقدامات انجام شده و برنامه های پیش رو در حوزه مسئولیت خود گزارش دادند.
حجت الله ایوبی رییس سازمان سینمایی ضمن تشکر از دبیر جشنواره و تیم مدیران، جشنواره جهانی را رویدادی دانست که محل هم افزایی تجربه ها است و ابراز امیدواری کرد که امسال هم تلاش های برگزار کنندگان میوه دهد.
ایوبی بیان کرد: افکار عمومی از این جشنواره حمایت می کند، بنابراین باید اطلاع رسانی به عموم مردم هم در دستور کار باشد.
رییس سازمان سینمایی همچنین تاکید کرد که همکاری با جشنواره های سینمایی منطقه ادامه یابد و از ظرفیت های بالای سینمای ایران در ارتباطات بین المللی استفاده شود.
وی گفت: سینمای ایران راه خود را باز کرده است و در جاهایی که سیاست درمیماند، سینما در روابط بین المللی نقش مهمی بازی می کند.
رییس سازمان سینمایی اضافه کرد: تلاش های فردی در ارتباطات بین المللی سینما محترم است ولی باید به سمتی برویم که جشنواره جهانی فیلم فجر به مرکز ارتباطات بین المللی سینما بدل شود. به گونه ای که دروازه ورود جهان به سینمای ایران از مسیر این جشنواره باشد.
ایوبی همچنین با یادآوری اهمیت برگزاری همایشی علمی با حضور روسای جشنواره ها و کارشناسان سینمای جهان، اظهار امیدواری کرد که کارکرد جشنواره جهانی فجر فراتر از یک جشنواره باشد.
در این نشست علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی و جلیل اکبری صحت مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی نیز حاضر بودند.
سی و پنجمین جشنواره جهانی فجر در اردیبهشت ماه ۹۶ به دبیری رضا میرکریمی برگزار می شود.
نظر شما